Mainos
Mainos

Vesistöt tulvivat Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa

Järvien ja jokien vedenpinnat nousivat tänään korkealle Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, kertovat ely-keskukset. Vedenpinnat ovat edelleen nousussa.

Oulun Kiimingissä Pohjois-Pohjanmaalla tulvavesi katkaisi sunnuntain vastaisena yönä puurakenteisen kevyen liikenteen sillan.

Ympäristökeskus arvioi, että tulvavesien alle on joutunut tuhat hehtaaria peltoa ja joitakin teitä. Rakennuksille ei ole aiheutunut vahinkoa. Pahin tulvatilanne on Siikajoen vesistöalueella.

Etelä-Pohjanmaalla isot joet, Kyrönjoki, Lapuanjoki ja Perhonjoki, olivat sunnuntaina edelleen tulvahuipussaan, kertoo Etelä-Pohjanmaan ely-keskus.

Pohjois-Savossa Kallavesi on noussut huomattavasti. Vedenpinnan ennustetaan nousevan vielä jopa 20 senttiä nykyistä ylemmäksi.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot