Mainos
Mainos

Vesitornin tyhjeneminen haittasi aamutoimia Ulvilassa

Ulvilan kaupungin vesitorni tyhjeni viime yönä. Paine verkostossa laski niin, että aamulla hanoista vain lirisi vettä. Noin kello yhdeksän aikaan paine oli jo saatu normaaliksi ja kaupunkilaiset saivat aamukahvipannunsa täyteen, kertoo teknisen puolen päivystäjä Jarmo Järvenpää.

Vesitorni toimii eräänlaisena paineentasaajana. Vesilaitoksen lisäksi vettä pumpataan verkostoon tornista. Kun torni tyhjenee tiettyyn tasoon, laitokselle menee hälytys ja torni täytetään, jotta varasto olisi jatkuvasti käytössä.

Yöllä atk-pohjainen hälytysjärjestelmä ei kuitenkaan toiminut ja torni pääsi tyhjenemään.

- Meillä on kaksi hälytysjärjestelmää. Jos toinen kaatuu, toisen pitäisi korvata se. Nyt niin ei käynyt, Järvenpää kertoo.

Vesitorni on edelleen tyhjä, joten varastoa ei ole. Käytettävissä on vain sen verran vettä kuin vesilaitos pystyy pumppaamaan.

-Lauantaipäivänä kulutus on tavallista suurempaa. Vähän jännittää, riittääkö vesi. Kun kulutus yöllä laskee, vettä saadaan taas pumpattua torniinkin.

Vesilaitoksen toiminta on erityistarkkailussa viikonlopun ajan. Järjestelmävikaa päästään etsimään perusteellisesti vasta maanantaina.

Vesilaitos palvelee 4000:ta taloutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme