Mainos
Mainos

Vesitutkimukselle tehtiin ilkivaltaa Pälkäneellä

Tekopohjavesihankkeen tutkimuslaitteille on tehty ilkivaltaa Pälkäneellä Pirkanmaalla. Paikallislehti Sydän-Hämeen Lehden mukaan Pälkäneen kunnanvarikon pihalle sijoitetusta havaintoputkesta löydettiin talvella tolueeni-liuotinta ja merkkejä jätevedestä. Liuotin ja jätevesi oli ilmeisesti kaadettu havaintoputkeen tutkimusten sabotoimiseksi.

Ilkivallasta aiheutui kymmenientuhansien eurojen kulut Pälkäneen kunnalle, koska pohjaveden epäiltiin pilaantuneen. Saastumisepäilyn vuoksi alueelle asennettiin lisää tutkimusputkia ja jätevesiputket kuvattiin. Selvitykset osoittivat, että pohjavesi ei ollut pilaantunut vaan putkeen oli laitettu liuotinta ja jätettä.

Vain yksi tutkimusputki oli saastutettu. Muillekin hankkeen tutkimuslaitteille on kuitenkin tehty ilkivaltaa, mutta se on ollut lievempää. Esimerkiksi lukkoja on tukittu niin että niitä ei ole saanut avaimella auki.

Pälkäneellä meneillään olevat vesitutkimukset liittyvät Tavase Oy:n tekopohjavesihankkeeseen. Tavase aikoo rakentaa Pälkäneen ja Kangasalan rajalla sijaitsevalle harjualueelle tekopohjavesilaitoksen, josta johdetaan vettä muun muassa Tampereelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme