Mainos
Mainos

Vesivarat vähenivät heinäkuussa

Pohjaveden pinta oli heinäkuussa lähes koko maassa laskusuunnassa.

Pinta- ja pohjavesivarat niukkenivat heinäkuun aikana. Suomen ympäristökeskuksen mukaan vesitilanne oli heinäkuussa heikoin rannikkoalueilla ja Taka-Lapissa.

Sademäärissä oli heinäkuulle tyypillisesti suuria paikallisia eroja. Joillakin mittausasemilla etenkin rannikolla sadetta mitattiin vain alle 20 millimetriä, kun taas sisämaassa paikoin yli sata millimetriä.

Pohjaveden pinta oli heinäkuussa lähes koko maassa laskusuunnassa. Helteet nopeuttivat pohjaveden pinnan alenemista, eikä paikallisista ukkoskuuroista ollut paljonkaan apua.

Pohjavesitilanne oli koko maassa hieman huonompi kuin viime vuoden heinäkuussa. Haihdunta vesistöistä oli keskimääräistä suurempaa. Korkean ilmankosteuden ja heikohkojen tuulten takia vesistöjen haihdunta ei kuitenkaan noussut heinäkuussa ennätykselliseksi.

Suurten järvien vedenpinnat olivat heinäkuussa tavanomaista alempana. Lokan ja Porttipahdan tekoaltaiden pinnat ovat ajankohtaan nähden ennätyksellisen alhaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot