Mainos
Mainos

Vesivoiman lisärakentamiselle kannatusta

Sari Sarkomaan kannanoton mukaan lakia on muutettava vesivoiman rakentamiseksi niin, että Vuotoksen ja Kollajan rakentaminen voidaan aloittaa. Myös Päivi Räsäsen mielestä vesivoimaa on syytä kartoittaa uudestaan.

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Sari Sarkomaa haluaa seuraavalta hallitukselta täyden tuen energiantuotannon lisärakentamiselle.

Sarkomaan mukaan uusiutuvasta energiasta sekä vesivoiman ja ydinvoiman lisärakentamisesta riittää täsmälääkkeitä ilmastonmuutoksen torjuntaan, kotimaisuusasteen ja huoltovarmuuden lisäämiseen sekä Venäjä-riippuvuuden vähentämiseen.

Hänen mielestään hallituksen energiaselonteon viivästyminen sekä tiedot uuteen kapasiteettiin tehtävien investointien vähäisyydestä kertovat siitä, että nykyinen hallitus ei kyennyt harjoittamaan pitkäjänteistä ja energiainvestointeja houkuttelevaa politiikkaa.

Räsänen: Vesivoima lisää energiaomavaraisuutta

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kannattaa vesivoiman lisärakentamista.

Räsänen sanoo kannanotossaan, että hallituksen pitäisi jo tänä syksynä käynnistää uusi kartoitus mahdollisista vesivoimahankkeista.

- Vesilainsäädäntöä on myös korjattava, jotta pitkät valitusprosessit eivät estäisi järkeviä hankkeita, Räsänen sanoo.

Räsänen perustelee lisärakennusta sillä, että vesivoiman osuuden kasvattaminen toisi kaivattua joustavaa säätövoimaa sähkönkulutuksen huippuihin. Sillä voitaisiin myös korvata varavoimana käytettyä hiilidioksidipäästöjä aiheuttavaa hiilivoimaa.

Vesivoiman lisäys kasvattaisi myös kotimaista huoltovarmuutta ja energiaomavaraisuutta.

Räsäsen mielestä vesivoiman rakentaminen olisi myös päästöjen näkökulmasta ekologisesti edullinen, uusiutuva energialähde, jos rakentamisessa huomioitaisiin ympäristönäkökohdat riittävällä huolella.

Hänen mielestään hallitus ei energiaselonteossa paneutunut riittävällä konkreettisuudella vesivoiman lisärakentamiseen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kyseli puolueiden vesivoimakantoja eilen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme