Mainos
Mainos

Vessaharja, vanhat suklaakonvehdit ja muita käsittämättömiä joululahjoja

Mitä lahjaksi kummille, naapurille tai tädille, jolla on jo ihan kaikkea? Tätä tuskailee moni joulun alla ja päätyy melko epätoivoisiinkin ratkaisuihin.

MTV3:n Facebook-fanit kertoivat kokemuksiaan saamistaan epäonnistuneista lahjoista. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että mieluummin vaikka kahvipaketti kuin turhaa krääsää.

– Sain joululahjaksi ex-anopilta vessaharjan, Anne-Maarit kirjoittaa.

Kristiinan mielestä puolestaan joulupaperiin kääräistyt, firman logoilla varustetut ja ilmaiseksi saadut "liikelahjat" saisivat jäädä antamatta.

– Sain ison, karvaisen tyynyn, joka kerää pölyä ja koiran- ja kissankarvoja. Se on liian epämukava nukkua ja liian ruma koristeeksi, Jonna kuvailee hänelle päätynyttä pakettiaan.

Myös koriste-esineet asetetaan Facebook-raadissamme pannaan.

– Jos välttämättä haluaa antaa esineitä, niin sitten jotain arvoesinettä, designiä tai vastaavaa, Laura jatkaa.

Todellinen rimanalitus on Jarkon mielestä "vahingon" kierrätys.

– Kaikkein mitäänsanomattomimpia lahjoja ovat viimevuotiset lahjasuklaarasiat, jotka kääritään hädissään pakettiin kun ei muuta keksitty. Paljon mieluummin olisin ilman. Sama juttu näissä huumorimukeissa ja vastaavissa.

Moni toivoisi yhteistä aikaa tai pieniä palveluita

Tavarapaljouden keskellä moni toivoisi lahjaksi aineettomia asioita kuten palveluja tai normaalia käyttötavaraa, kuten vaikka elintarvikkeita.

– Ihmisillä on nykyään niin kovin kiire. Oman ajan antaminen toiselle voisi olla arvokas lahja. Esimerkiksi pienten lasten vanhemmille vapaapäivä lastenhoidosta tai yhteinen viikonloppu kavereiden kanssa olisi mieluinen. Ilahduttavaa voisi olla myös vaikkapa keikka vanhainkotiin, Maija pohtii.

– Herkkuja koriin. Kahvia, suklaata, teetä, hilloja, hapankorppuja, keksejä, juustoja yms, Eija puolestaan listaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme