Mainos
Mainos

Veteraanit yhdistämässä varainhankintaansa

Sotaveteraanit ovat nyt keski-iältään 84-vuotiaita, mutta tukitarve kuitenkin kasvaa.

Sotiemme veteraanit ovat yhdistämässä varainhankintaansa. Neljä veteraanijärjestöä eli Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto, Rintamanaisten Liitto ja Kaatuneitten Omaisten Liitto yhdistävät rahankeräyksen ja varainhankinnan selkeästi Sotiemme veteraanit keräys -nimen alle.

- Sotainvalidien Veljesliittoa toivotaan mukaan myöhemmin. Olemme viestittäneet, että ovet ovat auki myös siihen suuntaan, toteaa Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä. Tavoitteena onkin koota tulevina vuosina koko sodissa taistellut joukko saman rahankeräyksen piiriin.

Varainhankinnan tuotto käytetään pienituloisimpien sotiemme veteraanien ja sotaleskien hyväksi, jotta he voisivat korkeasta keski-iästään huolimatta selviytyä omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Varainhankinnan koordinoijan Pia Mikkosen mukaan keräyksen tuottoa käytetään muun muassa apuvälineiden, silmälasien ja lääkkeiden hankintaan sekä kotiavun järjestämiseen.

Sotiemme Veteraanit Keräys käynnistyy maaliskuussa

Sotiemme veteraanit ovat nyt keski-iältään 84-vuotiaita. Heidän määränsä vähenee kiihtyvällä vauhdilla. Tukitarve kuitenkin kasvaa. Suomen sotiin vuosina 1939-1945 osallistuneita miehiä ja naisia on elossa alle 100 000. Kahden vuoden kuluttua heitä on elossa alle 80 000, viiden vuoden kuluttua alle 50 000 ja kymmenen vuoden kuluttua alle 20 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme