Mainos
Mainos

"Vetoan Tehyn ja Superin kenttään"

Työnantajapuoli vetosi viimeksi tänään hoitoalan järjestöihin, jotta ne hyväksyisivät kunta-alalle saavutetun neuvottelutuloksen.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtaja Markku Jalonen on erityisen tyytyväinen palkkaratkaisussa samapalkkaisuuserien vahvaan kohdentamiseen sekä jouluna maksettavaan kertakorvaukseen. Työnantajapuoli pitää saavutettua tulosta korkeatasoisena, johon hoitajien kannattaisi tarttua. Kuntatyönantaja vetoaakin hoitajien ammattiliittoihin jotta ne hyväksyisisvät kunta-alan palkkaneuvottelutuloksen. Lähi- ja perushoitajien Super antaa vastauksensa torstaina ja muun muassa sairaanhoitajia edustava Tehy lauantaina.

Tehyn ja Superin viimeinen tilaisuus tulla mukaan sopimukseen umpeutuu maanantaina kello 14. Neuvotteluosapuolet allekirjoittavat sen jälkeen kunta-alan virka- ja työehtosopimuksen.

Jalonen vastasi myös Elinkeinoelämän keskusliiton johdolle ja Antti Herlinille, jonka mielestä kuntien kallis palkkaratkaisu ei sisällä mitään rakenteellisia tai tuottavuutta parantavia uudistuksia. Jalosen mukaan sopimuksella jatketaan paikallisen sopimisen kehittämistä kunnissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot