Mainos
Mainos

Vetoomus hoitajien työolojen parantamisesta luovutettiin

Sairaanhoitajille parempia palkkoja ja työoloja vaativa kansalaisadressi on luovutettu tänään peruspalveluministeri Hyssälälle.

Jo lähes 120 000 ihmistä on allekirjoittanut kansalaisvetoomuksen, joka vaatii hoitajille parempia palkkoja ja työoloja ja lisää virkoja.

Vetoomus luovutettiin peruspalveluministeri Liisa Hyssälälle tänään puolen päivän aikaan Eduskuntatalon portailla. Nimiä on kerätty viime syksystä asti. Keräyksen on organisoinut espoolainen dokumenttiohjaaja ja lähihoitaja Tarja Tallqvist.

- Käsittämätöntä, kuinka paljon tarvitsemme hoitajia, mutta kuinka vähän heitä arvostetaan. Arvostuksen mitta on palkka, Tallqvist toteaa.

Tallqvist sanoo, että hoitajien työtilanne on kestämätön. Hän valmistui itse lähihoitajaksi kesäkuussa ja järkyttyi hoitajien työoloista. Tallqvist sanoo tottuneensa aina tekemään paljon töitä, mutta käytännön tasolla hoitotyön tilanne oli kammottava. Lisäksi huono omatunto vaivasi koko ajan, koska ihmisille ei ehtinyt olla aidosti läsnä. Taukojakaan ei ehtinyt pitää.

- Valtiomme on tältä osalta pahoinvointivaltio, Tallqvist puuskahtaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme