Mainos
Mainos

Veturimiehet vaativat inhimillisempiä työaikoja

Kouvolan veturinkuljettajat päättävät työnseisauksesta tai sen peruuttamisesta klo 12 alkavassa kokouksessaan. Veturimiesten liiton Kouvolan osastoon kuuluu 180 kuljettajaa, jotka kuljettavat henkilö- sekä tavaraliikennettä eri puolille Suomea.

Osaston puheenjohtaja Kari Rae kertoo, että pitkät työvuorot ovat kohtuuttoman raskaita. VR on luvanut niihin helpotusta kevään aikana. Osaston mukaan mitään ei ole tapahtunut, joten liitto päätti uhata ulosmarssilla. Työnseisausvaroitus on nyt saanut neuvotteluihin vauhtia, joten Kouvolan osasto saattaa perua protestin kokonaan.

- Nopeasti on edistytty pitkin viime yötä käydyissä neuvotteluissa, kertooKari Rae.

Liian pitkiä jaksoja poissa kotoa

- Perhe-elämää ei ainakaan ole ajateltu, kun veturinkuljettajan työvuoroja tehdään, kuvailee Kari Rae. Työntekijä joutuu olemaan liian pitkiä jaksoja poissa kotoa, koska vapaa-aikaa pitää viettää myös vieraalla paikkakunnalla. Yöt vielä menevät, kun nukkuessa voi odottaa paluuta, mutta jos juna tulee pohjoiseen aamulla, vapaapäivä menee vieraassa kaupungissa odottaessa illan paluuta.

Pahimmillaan kolmen viikon työjaksossa vietetään puolitoista viikkoa pakkovapaata muualla kuin kotona, kertoo Rae.

Laajempaa koulutusta

Tilannetta voisi helpottaa myös parempi koulutus. Kuljettajilla on nyt pätevyys vain tiettyihin veturisarjoihin, siis omat kuskit tietyille vetureille.

- Olemme pyytäneet VR:ltä laajempaa koulutusta, tämä parantaisi työvoimatilannetta ja toisi helpostusta vuoroihin, kertoo Kouvolan osaston puheenjohtaja Kari Rae.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot