Mainos
Mainos

Veturimiesten lakko peruuntui

Junaliikennettä ensi yönä uhannut lakko peruuntui. Liikenne- ja Erityisalojen työnantajat ja Veturimiesten liitto ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen jättämän sovintoehdotuksen. Syntynyt sopimus on kaksivuotinen ja yleisen linjan mukainen.

Kiistaan siitä voidaanko junavuoroja ajaa yhdellä kuljettajalla on myös saatu ratkaisu. Nopeissa junissa ja vaarallisia aineita kuljettavissa junissa säilyy sopimuksen mukaan kaksi kuljettajaa. Muilta osilta neuvotteluja jatketaan vuoden sisällä. Veturinkuljettajat ovat vastustaneet yhden kuljettajan järjästelmää.

Lentoliikenteen lakonuhka vielä ilmassa

Finnairin koneet uhkaavat jäädä maahan

Lentoliikenteen lakonuhan sovittelu jatkuu perjantaina. Kiistan osapuolet kävivät eilen aamupäivällä tunnustelukeskusteluja ja jatkoivat iltapäivällä neuvotteluja valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla.

Valtakunnansovittelija Salonius pyysi Ilmailualan unionia (IAU) ja Palvelualojen toimialaliittoa miettimään mahdollisuutta useampivuotiseen sopimukseen. Osapuolet vastaavat Saloniukselle perjantaiaamuna.
IAU:n ja Palvelualojen toimialaliiton näkemykset erosivat neuvotteluissa ennen kaikkea alihankintakieltoa koskevasta kysymyksestä.

Kemianteollisuutta uhkaavan lakon sovittelua jatketaan tänään iltapäivällä. SAK:lainen kemianliitto vaatii selvästi yli yleisen linjan meneviä palkankorotuksia. Toteutuessaan lakko vaikeuttaa bensanjakelua jo muutaman päivän sisällä. Tampereen bussikuljettajien kiistan sovittelua jatketaan myös tänään.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme