Mainos
Mainos

Junaliikenne pysähtyy ensi viikolla – veturinkuljettajilla mielenilmaus

Veturinkuljettajat järjestävät ensi viikon alussa puolentoista vuorokauden mielenilmauksen.

Veturimiesten liiton mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina kello 18 alkaen. Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia.

Veturimiesten liitto täydensi myöhemmin, ettei junaliikenne pysähdy maanantaina kello 18, vaan vuorot ajetaan loppuun ja mielenilmaus käynnistetään vaiheittain. Junaliikenne pysähtyy tiistaiaamuun mennessä.

– VML ei voi hyväksyä tapaa, jolla rautateiden matkustajaliikennettä ollaan kilpailuttamassa ja kansallisomaisuutta tuhoamassa. Eilen julkistetulla päätöksellä liikenne- ja viestintäministeriö yhdessä maan hallituksen kanssa aikoo avata nopeutetulla aikataululla rautateiden henkilöliikenteen kilpailulle, liitto tiedottaa mielenilmauksen syyksi.

Tiedot vaikutuksista täsmentyvät ja niistä tiedotetaan VR:n nettisivuilla vr.fi sekä Twitterissä @VRpalvelu ja Facebookissa VRYhteisellämatkalla.

Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16. elokuuta. Junaliikenteessä voi olla vielä tämän jälkeenkin parin päivän ajan muutoksia, kuten kalustomuutoksia ja mahdollisesti myös vuorojen perumisia. VR tiedottaa näistä nettisivuillaan ja Twitterissä sekä Facebookissa.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Korvaavat matkat tulee kuitenkin tehdä lokakuun loppuun mennessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme