Mainos
Mainos

VG: Air Finlandin ex-pomon uusi yhtiö aloittaa lennot syksyllä

Viking International Airlines-lentoyhtiö aloittaa jo lennot ennen joulua, kertoo norjalainen Verdens Gang. Lentoyhtiön takana on Air Finlandin entinen toimitusjohtaja.

Viking International Airlines-lentoyhtiön toimintaa rahoittavat amerikkalaiset sijoittajat, kuten John Kunkel, kertoo norjalainen Verdens Gang jutussaan.

Viking International Airlines on Suomeen rekisteröity yhtiö. Se hakee lentotoimintalupaa Suomen liikenteen turvallisuusvirastolta Trafilta. Yhtiön takana on konkurssiin menneen Air Finlandin entinen toimitusjohtaja Mika Helenius.

Verdens Gangin haastattelema Ragnvald Brobakken kertoo, että suunnitelmat ovat varsin pitkällä. Lentoliikenteen pitäisi alkaa jo syksyn aikana. Ensimmäisen Boeing 747-koneen pitäisi saapua Oslon Gardermoenin kentälle muutaman viikon sisällä.

Ensimmäiset lentoreitit olisivat Oslo-Miami ja Oslo-Bangkok. Yhtiötä kiinnostaa erityisesti Aasia.

Suomen Trafin mukaan yhtiön lentotoimintalupa on edelleen vasta käsittelyssä.

Brobakkenin mukaan Viking International Airlinesin internetsivujen pitäisi avautua syksyn aikana ja sen myötä alkaisi myös lipunmyynti.

Air Finlandin konkurssipesästä on käynnissä rikostutkinta. Velkojien määrällä mitattuna Air Finlandin konkurssipesä on Suomen suurimpia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme