Mainos
Mainos

Victorian häitä turha odottaa tänä vuonna

Kruununprinsessa Victorian häitä on turha odottaa täksi vuodeksi, kertovat prinsessaa Ahvenamaalla seuraavat ruotsalaistoimittajat. Heinäkuussa 31 vuotta täyttävä Victoria on ensimmäisenä kuningashuoneen edustajana virallisella vierailulla entisessä alamaassaan. Ruotsi menetti Suomen Ahvenanmaan saaristoa myöten tsaarin Venäjälle tasan 200 vuotta sitten käydyssä sodassa. Victorian vierailuohjelman kohokohta on sodasta kertovan näyttelyn avaaminen torstai-iltana suuressa yleisötilaisuudessa Maarianhaminan torilla. Kansan toivotaan tulevan torille vaikka samaan aikaan alkaa jalkapallo-ottelu Vaasaa vastaan parin kilometrin päässä pääkaupungista.

Prinsessa saapui Maarianhaminaan tiistai-iltana keskelle tuulta ja sadetta Air Ålandin vuorokoneella Tukholmasta. Keskiviikkona sää oli jo muuttunut maakunnan mainoksia muistuttavan aurinkoiseksi. Prinsessan vierailu on Ahvenanmaan suurin pr-tilaisuus vuosiin, varsinkin Ruotsista toivotaan työvoimaa vilkastuvan elinkeinoelämän tarpeisiin. Vierailu päättyi torstaiaamuna.

Ei edes kihlajaisia

Ruotsin kuningasperhettä päätyönään seuraavat hovitoimittajat kertovat, ettei edes Victorian kihjalaisia ole luvassa. sen sijaan he ovat varmoja, että kuntosaliyrittäjä Daniel Westling on prinsessan valittu ja hovin hyväksymä, mutta kansan myötämielisyyttä pitää vielä kypsyttää ehkä vuoden lisää. Pari on seurustellut jo kuusi vuotta mutta nirsot ruotsalaiset odottivat siniverisempää tai yläluokkaisempaa puolisoa tulevalle hallitsijakuningattarelleen.

Prinssi Carl Philip on seurustellut yhdeksän vuotta Emmansa kanssa ja hän saattaa hyvinkin ehtiä isosiskonsa edelle. "ei ole mitään sääntöä, mikä estäisi nuorempia Bernadotteja avioitumasta ennen isosiskoaan" kertoo Jenny Alexandersson Svenska Damtidlingen -lehdestä.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme