Mainos
Mainos

Video: 98-vuotias sotainvalidi saa tarmoa lentopallosta: ”Liikunnan riemu on lempiaiheeni”

98-vuotias jatkosodassa haavoittunut veteraani Jaakko Estola harrastaa lentopalloa kolmesti viikossa. Niin kauan, kun pääsee liikkumaan, on elämää, Estola hymyilee haastattelussa.

Harva pääsee sanomaan, että jotain liikuntalajia on harrastanut aktiivisesti vasta eläkkeelle päästyään ja silti jo 40 vuotta. 98-vuotias sotainvalidi Jaakko Estola pystyy – ja hänen lajinsa on lentopallo.

– Sotainvalidiliitolla oli kuntoutusmuotona lentopallo. Harrastus alkoi kunnolla vasta, kun siirryin vuonna 78 eläkkeelle – silloin tästä tuli ammatti! Estola sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Estola kaipasi kuntoutusta, sillä häntä ammuttiin jatkosodassa kaulaan ja selkään. Selkäkivut vaivasivat pitkään, sillä ampumahaava vaikutti selkärangan liikkuvuuteen.

Nykyaikainen fysioterapia on kuitenkin auttanut Estolaa paljon ja hän voi keskittyä nauttimaan elämästään – ja lentopallosta, jota hän harrastaa kolmesti viikossa.

– Liikunnan riemu on lempiaiheeni. Niin kauan, kun pääsee liikkumaan, on elämää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme