Mainos
Mainos

Video: Hallitus patistaa työttömiä töihin – näin työttömyysturva muuttuu

Hallitus esitteli riihessään erilaisia työllisyyden parantamiseen tähtääviä toimia. Hallitus haluaa muun muassa ottaa käyttöön niin sanotun aktiviimallin, jolla työttömiä patistetaan töihin. Oheisesta videosta selviää, miten malli toimisi.

Hallituksen kaavailuissa ensimmäisten kolmen kuukauden ajan työttömyysturva on noin 3,5 prosenttia nykyistä parempi, koska korvauksettomia omavastuupäiviä on jatkossa kaksi vähemmän kuin nykyisin. Nyt omavastuupäiviä on seitsemän, jatkossa viisi.

Kolmen kuukauden jälkeen työttömyysturvaa kuitenkin leikattaisiin vajaalla viidellä prosentilla niiltä työttömiltä, jotka eivät täytä niin sanottuja aktiivisuusehtoja.

Jatkossa myös niin sanotuilla nollasopimuksilla työskentelevillä olisi oikeus sairausajan palkkaan. Lisäksi lakiin kirjattaisiin pelisäännöt siitä, miten nollasopimusten työajasta on sovittava työnantajan ja työntekijän välillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme