Mainos
Mainos

Video – Helsingin nosturiravintola laskeutuu rajuilman iskiessä: ”Aivan järjetön tuuli”

Silminnäkijä kuvasi videolle Helsinkiin eilen illalla vauhdilla vyöryneen rajuilman.

Nopeutetuilla videoilla näkyy kuinka rajuilma rantautui vauhdilla ja massiivisella voimalla Helsingin keskustaan. 

Videot kuvannut Aapo Puskala kertoo MTV Uutisille, että tallenteiden nopeutus on 70-kertainen, eli 1 sekunti videolla vastaa todellisuudessa noin minuuttia.

Video koostuu kolmesta erillisestä klipistä. Viimeisessä klipissä näkyy, kuinka nosturi saa laskettua yläilmoissa olleen Dinner in the Sky -ravintolapöydän juuri ennen kuin rajuilma osuu kohdalle.

Dinner in the Skyn yhteistyöyrityksen edustaja Terttu Keskinen-Rönkkö kertoo, että ravintolapöytä saatiin laskettua juuri sopivasti ennen rajuilmaa ja pöytä oli muutenkin tarkoitus laskea tuolloin.

Rajuilman alettua korkeuksiin ei olisi ollut enää mitään asiaa.

- Rajuilmassa oli aivan järjetön tuuli ja valtava voima. Nosturissa mitattiin tuolloin 35 metriä sekunnissa puhaltavaa tuulta, kun turvaraja on 10 metriä sekunnissa.

Keskinen-Rönkkö kertoo, että säätä seurataan ravintolanosturin käytössä erittäin tarkkaan. Ukonilmalla salama voi myös herkästi osua nosturin puomiin.

Dinner in the Skyn toiminta pääsi jatkumaan rajuilman pyyhällettyä ohi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme