Mainos
Mainos

Video: Isänsä kanssa kuusikaupoilla ollut Arttu tiesi kuusen tärkeimmän ominaisuuden

Joulu on jo ovella ja joulupuutkin on rakennettu monessa kodissa. Jos vihreä elementti kotoa vielä puuttuu, niin julukuusia on kaupan aattoaamuun asti ainakin pääkaupunkiseudulla.

Espoolainen Kaj Nygvist tuli Hietalahden torille tekemään hintavertailua. Kuusenostoa mies ei kuitenkaan edes harkinnut.

– Tulin vaan kysymään, mitä kuusi maksaa. Porvoosta omalta kesätontilta oon parturoinut (kuusen) jo muutamana vuonna. Toin kuusen kaupunkiin ja säästin 60 euroa.

Nygvistin mielestä hyvä joulukuusi on tasainen, paksuoksainen ja melkoisen jykevä. Kuuseen pitäisi mies saada oikeat kynttilä.

– Mutta vaimo ei anna periksi, voi syttyä tulipalo.

Hietalahden torikuuset eivät pärjää hintakilpailussa isojen ketjujen kuusitarjouksille. Jättikauppojen pihoista kuusen on voinut saada alle kahdellakympillä.

Halvimmaksi pisti kuitenkin Helsingin rakennusvirasto: aatonaattona Senaatintorilla jaettiin kuusia ilmaiseksi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Arttu Kivikoski oli Helsingissä kuusikaupoilla isänsä Jarin kanssa. Perheen työnjako kuusikaupassa oli selvä: isä valitsee joulupuun ja poika hyväksyy valinnan.

Ja mikä onkaan Artun mielestä kuusen tärkeä ominaisuus?

Oksien alle pitää tietysti mahtua paljon lahjoja. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme