Mainos
Mainos

VIDEO: Kiehtova hylkytutkimus avaa Suomenlinnan pinnanalaisia salaisuuksia

Meriarkeologi Minna Koivikko avaa "maailmanlaajuisestikin ainutlaatuista" väitöskirjaansa MTV Uutisten haastattelussa.

– Työssäni nostin esiin tämän hylkyjen, tai oikeastaan laivojen, kierrätyksen. Kyseessä on sellainen prosessi, että kun alus tulee tiettyyn ikään, niin se ei enää oikein voi lähteä merelle, mutta se voitaisiin silti jotenkin hyödyntää, ja tässä työssä on nimenomaan kyse siitä, Museovirastossa intendenttinä työskentelevä Minna Koivikko summaa.

Poikkeuksellinen tutkimus valottaa merenpohjassa hajoavien hylkyjen historiaa. Mistä, miten ja miksi ne ovat sinne päätyneet? Katso haastattelu alla olevasta videosta.

Koivikon aihe vaatii myös poikkeuksellisia sukellustaitoja. Merenpohjassa hän on käynyt viimeisten vuosien aikana kymmeniä kertoja. 

Suomen ensimmäinen – tuskin viimeinen 

Minna Koivikko on ensimmäinen meriarkeologiasta väitellyt tutkija Suomessa. Ala on nosteessa ja hän kiittää joukkoa kollegoita, jotka ovat käyttäneet paljon työtunteja häntä auttaakseen. 

Mutta miten Koivikon tutkimus muuttaa käsitystä Suomenlinnasta, joka on Unescon maailmanperintäkohde?

– Se on varmaan vähän samanlainen tilanne kuin se, että kun menet pimeään huoneeseen ja pistät valot päälle, Koivikko hymyilee. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme