Mainos
Mainos

VIDEO: Korkeasaaren villisikaporsaalla epäillään olevan epilepsia

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidettavalla villisian porsaalla epäillään olevan nuoruusiän epilepsia.

Eläintarhan mukaan villisika on saanut tajuttomuuskohtauksia, joihin on liittynyt kramppeja. Nyt eläin on saanut epilepsialääkityksen, jonka toivotaan helpottavan oireita.

Porsas tutkittiin Viikissä sijaitsevassa Yliopistolliseen eläinsairaalassa, jossa siitä otettiin nukutuksessa magneettikuvat. Tulokset viittaavat epilepsiaan.

Sairaus on saattnut olla syynä siihen, että porsas alun perin eksyi pahnueestaan. Pikkupossu löydettiin orpona Sipoosta toukokuun alussa.

Korkeasaaresta kerrotaan, että sairaudesta huolimatta villisikaporsaalla on mahdollisuus pärjätä.  Nuoruusiän epilepsialla on hyvä ennuste: se voidaan saada lääkityksellä kuriin ja se menee yleensä iän karttuessa ohitse. 

Villisian porsas on nyt Korkeasaaren villieläinsairaalassa tarkkailtavana. Mikäli lääkitys auttaa, porsas voi jäädä asumaan eläintarhan puolelle Zoolandiasta saatujen villisikaemakoiden kanssa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme