Mainos
Mainos

Video: Korkeasaari sai uusia asukkaita – tässä tulevat suloiset aavikkoketut!

Korkeasaaren hämärätalossa kipittää kolme suurikorvaista ja -silmäistä uutuusasukasta.

Korkeasaaressa aukesi tänään uusi hämärätalo, jonka asukkaita ovat muun muassa suloiset aavikkoketut. Soma ulkonäkö ja pieni koko on houkutellut ihmisiä ottamaan aavikkokettuja myös lemmikiksi, mutta eläintä on vaikea saada viihtymään ihmisen tarjoamissa oloissa.

Luonnossa aavikkoketut elävät Pohjois-Afrikan hiekka-aavikoilla, jossa niitä pyydetään myymistä varten. Ihmisen toiminta onkin paikoin hävittänyt aavikkokettukantoja.

Yksi Korkeasaarenkin uusista ketuista on entinen lemmikki ja siksi se ei karta ihmistä. Aavikkokettuja ei saa tuoda Suomeen lemmikeiksi, mutta tämä uros päätyi Korkeasaaren mukaan Virosta Suomeen ilman asianmukaisia lupia. Eläinkauppias ehti poistua maasta viranomaisten alettua selvittää asiaa, ja suomalainen omistaja katsoi parhaaksi luovuttaa ketun luonnollisempiin olosuhteisiin Korkeasaareen.

Kaksi muuta kettua ovat naaraita ja kotoisin Prahan eläintarhasta. Aavikkokettu on koiraeläimistä pienin, se painaa vain noin kilon. 

Kurkista jutun yläreunan videolta, miltä Korkeasaaren aavikkokettujen tarhassa näyttää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme