Mainos
Mainos

Video: Mökkivoroja varten asennettu riistakamera tallensikin laajan kirjon metsän eläimiä

Kari Nurmiston riistakamera Karjalohjan Rahikkalassa on tallentanut monenlaisia metsän asukkaita, vaikka alun perin kamerat asennettiin ihan muita tarkoituksia varten.

Nurmisto kertoo hankkineensa yhden riistakameran mökkinsä valvontaa varten. Mutta kun pihalle alkoi vierailla ilveksen, jäniksen ja ketun lisäksi muitakin eläimiä, hän päätti hankkia toisenkin kameran, jonka sijoitti kuvaamaan läheiselle metsäalueelle.

– Toinen on pihalla ja toinen metsässä. Vaihtelen vain paikkoja ja metsästän elukoita sillä tavalla, pilkiltä tavoitettu eläkeläinen kertoo bongausharrastuksestaan.

Riistakamera aloittaa kuvaamisen havaittuaan liikettä. Nurmisto on säätänyt kameran kuvaamaan puolen minuutin videon kameraan tallentuvasta liikkeestä ja kesästä lähtien ne ovat tavoittaneet kymmenittäin eri eläinlajien edustajia. Muun muassa lähistöllä liikkuneet hirvet, peurat, supikoirat ja mäyrät ovat jääneet Nurmiston kameraan. Yksi suosikki hänellä kuitenkin on.

– Kyllä se ilves minusta on numero ykkönen.

– Saukkokin oli aika kiva. Ja nyt oli kaksi peuraa, jotka treenasivat selkään hyppäämistä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme