Mainos
Mainos

Video: Näin takkusi 1. päivä ilman lähijunien lipunmyyntiä – lippuautomaatit ja matkakorttien lukulaitteet osin epäkunnossa

Matkalippujen myynti lähijunissa päättyi tänään. Lippu on nyt ostettava ennakkoon. Konduktöörit eivät häviä junista minnekään, sillä he ovat entistä näkyvimmin esillä ja partioivat junissa pareittain, VR:llä uskotaan sen lisäävän turvallisuuden tunnetta.

Pääkaupunkiseudun junaliikenteessä on jo useiden viikkojen ajan muistuttu kuulutuksilla siitä, että lipunmyynti lähijunissa päättyy. Tänään päivästä tuli totta, mutta ihan ongelmitta se ei sujunut, sillä samaan aikaan myös HSL:n matkakorttien lukulaitteet olivat päivitysten vuoksi poissa käytöstä. Myös päärautatieaseman lipunmyyntiautomaateissa oli ongelmia.

Matkustajien pitää tästä päivästä lähtien ostaa lippunsa etukäteen, jos mielii lähijunalla matkustaa.

– Kätevimmin sen voi ostaa VR Lähijunat -mobiilisovelluksella tai uudistuvasta verkkokaupasta. Lisäksi R-kioskit myyvät lippuja ja niiden lisäksi meidän lipputoimistot, sanoo VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä.

Ihan mitättömästä muutoksesta ei ole kysymys, sillä VR myy noin 8 000 kertalippua päivittäin, ja niitä myydään kasvavassa määrin mobiilisovelluksesta. Vuosittain lähijunilla matkustetaan noin 70 miljoonaa matkaa, joista HSL:n alueen matkoja on 63 miljoonaa ja loput VR:n lähiliikenteen alueella.

Vaikka lippuja ei enää junissa myydäkään, eivät konduktöörit ole katoamassa minnekään, vaan jäävät juniin lisäämään turvallisuuden tunnetta.

– Aikaisemmin konduktööri oli lipunmyyntivaunussa yksinään, mutta ne he liikkuvat pareittain ja käyvät koko junan läpi ja tulevat paljon näkyvämmiksi junissa.

Samalla kun konduktöörit ovat yhä näkyvimmin esillä, uskotaan VR:llä liputta matkustamisenkin vähentyvän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme