Mainos
Mainos

VIDEO: Pienkone laskeutui maantielle Eurassa

Satakunnassa Eurassa nähtiin maanantaina harvinainen näky, kun  pienkone laskeutui maantielle pelastusharjoutuksen yhteydessä. Samassa yhteydessä maantie suljettiin noin tunniksi.

Kyseessä oli harjoitus, jossa treenattiin palokaluston ja lentokoneen yhteistyötä tositilanteessa.

– Kauttuan Ilmailukerho lentää metsäpalovalvontalentoja Varsinais-Suomessa ja meillä on kerran vuodessa yhteisharjoitus, jossa tätä harjoitellaan yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. Siinä harjoiteltiin sitä, että lentokone opastaa palokunnan palopaikalle ilmasta käsin, kertoo Kauttuan Ilmailukerhon puheenjohtaja Petri Koskinen

Koskisen mukaan lentokoneen laskeutuminen maantielle on tärkeä osa yhteisharjoitusta. 

– Tarvittaessa voidaan ottaa paloviranomainen kyytiin katsomaan ilmasta käsin paloaluetta. Silla tavalla viranomainen pystyy paremmin arvioimaan tilannetta, muun muassa sen, missä on lähin vedenottopaikka, mihin suuntaan palo leviää ja minkälaista metsää paloalueella on. 

– Laskeutuminen maantielle oli kuitenkin vain yksi osa tätä harjoitusta. Päätavoite oli yhteistyön harjoittelu ja sen parantaminen palokunnan kanssa. 

Koskisen mukaan kokonaiskuva ilmasta käsin on paljon parempi kuin maasta.

– Maastossa paloa voi olla vaikea löytää, koska savu voi kantautua hyvin kauas.

Laskeutumisen ajaksi Laitilantie Euralla suljettiin noin kilometrin matkalta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme