Mainos
Mainos

VIDEO: Saksassa pidätetty Yön susi saapui Suomeen

Saksassa pidätetty Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäsen Juri Vasiljev on saapunut tänään Suomeen.

Venäläinen Yön sudet julkaisi tänään aamulla Vasiljevin videoviestin, jossa hän kertoo olevansa Finnstar-lautalla matkalla Suomen kautta Pietariin.

Vasiljev pidätettiin sunnuntaina Travemünden rajalla, jonne hän oli tullut Suomen kautta. Vasiljevin määränpää oli Berliini.

Vasiljev laskettiin vapauteen pian pidätyksen jälkeen ja hänet määrättiin palaamaan Suomen kautta Venäjälle. Yön susien blogissa julkaistussa videoviestistä Vasiljev kertoi versionsa pidätyksen syistä.

– Minua syytettiin asioista, joista jotkut olivat naurettavia.

Vasiljevin mukaan häntä syytettiin mm. Krimin valtaamisesta, Ukrainan rauhattomuuksien kiihdyttämisestä ja laittomasta rajanylityksestä, vaikka hänellä oli sanojensa mukaan voimassaoleva viisumi Saksaan.

Hän kiitti ystäviään ja Yön susien asianajajaa vapautumisestaan ja kertoi saapuvansa Pietariin huomenna.

– Huomasin, että ihmiset suhtautuvat normaalisti meihin ja toimintaamme, nuorten patrioottiseen kasvattamiseen. Ihmiset muistavat, mitä 9. toukokuuta tarkoittaa. Mutta tämä tilanne oli puhtaasti poliittinen, asiaani hoitaneet poliisit ovat myöntäneet, että heihin kohdistuu paine Berliinistä, Vasiljev sanoi.

Vasiljev toivotti tämän jälkeen kaikki Euroopan Unionista saapuneet vieraat tervetulleiksi vierailemaan Venäjällä.

– Me emme ole Saksan hallinto, me olemme venäläisiä ihmisiä. Heippa kaikille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme