Mainos
Mainos

Video: Tältä näyttävät Töölönlahden vedenalaiset romut sukeltajan silmin

Ammattisukeltaja Jussi Ghoraieb sukelsi Töölönlahdenrannan laiturin viereen vedenalaisen kameran kanssa.

Matala Töölönlahti on samea ja pimeä, sillä pohja on upottavaa savea. Syvimmällä kohdalla on vettä vain reilut pari metriä.

– Sukeltajaystäväni tulevat kokemaan ekstremeä Thaimaasta tänne kylmiin vesiin, missä näkyvyys on olematon. Pinnan alla on oma maailmansa, jossa rauhoitun – toisin kuin täällä veden päällä.

– Olen aiemminkin puhdistanut Töölönlahtea vedenalaisista romuista joskus viisi vuotta sitten. Urakka jäi kesken, kun kaupungilta loppuivat rahat. Eilen täällä kävi Pelastuslaitos, joka löysi jopa ikkunalaseja telineissä pohjasta, kertoo Ghoraieb.

Valvonta on pettänyt

Kaupungin mukaan Töölönlahden vesi puhdistuu pikkuhiljaa, kun Humalahden vanhan vesiputken kautta merestä virtaa puhdasta vettä.

– Täällä on ollut aikoinaan teollisuutta, joten siksi täällä rojua ja öljyä. Vanhan Töölönrannan ravintolan palon jäljiltä 80-luvun lopussa valvonta on varmaan pettänyt, koska täällä on niin paljon vaarallistakin romua veden alla.

– Tänne ei kannata ainakaan hypätä summassa uimaan eikä muuallekaan Helsingin rannoille. Varmasti turvallista ja vedenpohja on siivottu virallisilla uimarannoilla, toteaa Juha Puumalainen Staran vastaava luontomestari.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme