Mainos
Mainos

Video: Talvi luotiin ruskan keskelle Kuusamossa – Laskettelukeskus avaa kautensa ennätysaikaisin

Talviurheilulajien ystäville kuului iloinen uutinen pohjoisesta, kun Rukan laskettelukeskus kertoi avaavansa ensimmäisen rinteen tänään keskelle syksyistä ruskamaisemaa.

Laskettelijat pääsevät nyt ennätysikaisin kurvailemaan lumella Kuusamossa. 600 metriä pitkä Saarua 13 -rinne avautuu aamupäivällä puoli kymmeneltä.

– Rinteiden avaamisen suhteen kaikki on kunnossa ja lumi on säilynyt kasoissa kesän yli kohtalaisen hyvin, kertoi aiemmin Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen keskuksen verkkosivuilla.

Parviainen toivoo pakkaskelejä, että keskus voisi avata myös muita rinteitä. Rukalla on yhteensä 35 rinnettä ja 21 hissiä.

Saarua 13 -rinne on lumetettu talven yli säilössä olleella lumella, joka oli eristettynä sahanpurulla ja valkoisella muovilla. Niin sanotut lumikissat aurasivat kasoista lunta tasaisesti rinteeseen.

Suurin osa rinteistä avautuu laskijoille marras–joulukuun aikana. Laskettelukausi kestää Rukalla toukokuun alkuun saakka.

Katso yllä olevalta videolta, miten lumi päätyi laskettelumäkeen ja miltä työ näyttää lumikissan kuljettajan silmin!

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme