Mainos
Mainos

Video: Tulvavesi nousee Turun moottoritiellä – toistaiseksi ajoväylät saatu pidettyä auki

Turun moottoritiellä tulvavesi jatkaa nousuaan Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla, kertoo Liikennevirasto.

Toistaiseksi on saatu pidettyä auki yksi ajokaista kumpaankin suuntaan.

Aamun liikenne sujui viraston mukaan hyvin, sillä autoilijat olivat lähteneet liikkeelle normaalia aiemmin ja valinneet reitiksi Kehä III:n ja Länsiväylän. Liikenne jakautui näin tasaisemmin pitemmälle ajalle ja useammalle väylälle.

Yön aikana ajoradan viereen on rakennettu suojavalleja, ja niiden vahvistamista jatketaan päivän aikana. Lisäksi vesipumppujen avulla on saatu toistaiseksi pidettyä vesi suojavallien ulkopuolella.

Myös Vihdintiellä Vantaan Askistossa on vesi noussut tielle. Paikalla on alennettu nopeusrajoitusta, mutta tie on kyetty pitämään auki liikenteelle.

Etelä-Suomessa on myös pienemmillä teillä kohtia, joissa vesi on noussut tai uhkaa nousta tielle.

Sateet nostaneet jokien pintoja

Jokien ja järvien pinnat ovat nousseet Etelä-Suomessa runsaiden sateiden takia, kertoo Suomen ympäristökeskus (Syke).

Espoonjoella vesi on noussut moottoritielle Turunväylällä, ja muuallakin Etelä-Suomessa joet saattavat paikoin tulvia alavimmille pelloille muun muassa Lepsämänjoella ja Loimijoella.

Jokien pintojen ennustetaan nousevan ainakin torstaihin, kunnes runsaimmat sateet loppuvat.

Varsinais-Suomessa tulvahuiput jäävät selvästi etelärannikkoa pienemmiksi.

Itä-Suomessa järvien vedenkorkeudet ovat yhä viime kuun alun runsaiden sateiden jäljiltä paikoin yli puoli metriä ajankohdan keskitason yläpuolella.

Pielisen ja Kallaveden ennustetaan olevan koko syksyn selvästi tavallista korkeammalla tasolla, ja myös Saimaan vedenkorkeuden arvioidaan nousevan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme