Mainos
Mainos

VIDEO: Yksi Helsingin metroasemista katosi tänään, mutta miksi?

Helsingin Kaisaniemenkadun metroaseman läpi tänään kulkeneet matkaajat huomasivat hyvin nopeasti, että asemassa oli jotain outoa.

Kadulta kantautunut torvisoitto antoi  vihiä siitä, että jotain metroasemalle oli tehty. Lisäksi asemalla pyöri suuri joukkoa iloisia opiskelijanuoria, jotka jakoivat karkkia päivän kunniaksi. Mitä oli tapahtunut?

Kaisaniemen metroasema oli kadonnut, tai ainakin sen nimi oli vaihtunut. Kaikki aseman nimikilvet oli vaihdettu ja Kaisaniemen sijasta niissä luki ”Helsingin yliopisto”.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan on jo vuosia lobbannut uuden nimen puolesta. Helsingin kaupunki ei innostunut nimenmuutoksesta, mutta antoi lopulta periksi Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Aseman läpi kulkee joka päivä noin 24 000 henkilöä ja suuri osa on heistä Helsingin yliopiston opiskelijoita.

Juhlallisiin avajaisiin metroaseman portailla osallistui Helsingin metroliikenteen ja yliopiston johtoa sekä kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.  

 


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme