Mainos
Mainos

Vierasvenesatamat houkuttavat luksuspalveluilla

Vierasvenesatamissa on panostettu yhä enenevässä määrin panostettu viihtyvyyteen ja erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin. Vierailijoista kisataan, sillä he tuovat pieniin kuntiin tuloja, joilla usein pärjätään pitkälle syksyyn.

Turun saariston suosituimmassa vierasvenesatamassa Nauvossa kirjattiin viime vuonna yli 5 400 yöpymisvuorokautta, yhteensä alueella liikkui noin 15 000 veneturistia. Matkailualan tutkimusten mukaan kaikki alueen veneilijät jättivät Nauvon kuntaan vajaan miljoonan euron tulot. Se on iso potti puolentoistatuhannen hengen pikkukylälle.

Nauvossa on tänä vuonna satsattu puoli miljoona euroa mm. saunatiloihin. Poniratsatsuksen lisäksi uutuutena on satutunnit. Vähimmäisvaatimuksiin kuuluvat veneilijöiden mielestä myös lämmin savukala ja tuore leipä. Joissain satamissa veneilijöille on tarjolla jopa ilmaisia taksimatkoja paikallisiin marketteihin tai Alkoon.

Satamaan jäämistä edistää myös se, että kaiken ylellisyyden keskellä polttoainetta on entistä vaikeampi löytää saaristossa. Tiukentuneiden ympäristömääräysten vuoksi kymmenet merihuoltamot ovat viime vuosina joutuneet lopettamaan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.07.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot