Mainos
Mainos

Viestien julkaisusta jopa vuosien rangaistus?

Informaatio-oikeuden professorin Jukka Kemppisen mielestä ruotsalaislehden päätös julkaista pääministeri Matti Vanhasen tekstiviestit ei jätä tulkinnan varaa. Teko on Kemppisen mukaan ennenkuulumattoman törkeä.

- On vaikeaa edes kuvitella selvempää rikoslaissa tarkoitettua yksityiselämän loukkausta kuin nyt näyttää tapahtuneen, Kemppinen sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

- Siitä voi seurata nähdäkseni hyvinkin kova rangaistus, puhutaan jopa muutaman vuoden vankeusrangaistuksesta.

Yksityisyydestä on säädetty laissa laajasti. Siihen kuuluvat muun muassa henkilön terveydentilaa koskevat asiat, raha-asiat ja seksuaalinen käyttäytyminen yksityiskohdissaan.

- Nähtävästi on julkaistu aineistoa, joka on oikeudenkäynnissä juuri yksityisen luonteensa vuoksi julistettu salaiseksi, Kemppinen sanoo.

Pääministeri Vanhasen entiselle naisystävälleen Susan Ruususelle lähettämät tekstiviestit julkaistiin ruotsalaisella internetsivulla sunnuntaina.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme