Mainos
Mainos

Viestintäministeri Savon Sanomissa: Postitoimintaa ei voi vapauttaa vain kermankuorijoille

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) arvioi, että valtio voi korvata väkeään säästösyistä vähentävälle Itellalle postin jakelukustannuksia haja-asutusalueella, kertoo Savon Sanomat.

– Ministeriömme asettama rahoitustyöryhmä saa työnsä valmiiksi ensi huhtikuussa. Se selvittää erilaisia rahoitusmalleja sen varalta, että valtion pitää kompensoida Itellalle yleispalveluvelvoitteen kustannuksia, hän kertoi Savon Sanomien haastattelussa eilen Kuopiossa.

– Lisäksi katsotaan, ovatko alalle tulevat kilpailijat velvoitettuja osallistumaan kompensointiin, hän sanoo.

Itella on kertonut sulkevansa liki 20 postikonttoria ja yli 50 asiamiespostia vedoten vähäisiin asiakasmääriin ja säästöohjelmaansa. Kiuru on kiirehtinyt asetusta, joka määrittelee loppusyksystä, mitä tarkoittavat uuden postilain kohtuulliset postipalvelut.

Jokaiseen kuntaan on turvattu vähintään yksi postipiste.

Loppusyksystä päätetään, miltä vaatimuksia laitetaan postin jakelutoiminnasta kiinnostuneiden toimilupaehtoihin. Ministerin pitää huolehtia postin osalta vain yleispalveluvelvoitteesta.

– Eduskunnassa on sellainen tahto, että postitoimintaa ei voi vapauttaa vain kermankuorijoille, koska silloin ongelman olisi se, kuka hoitaa haja-asutusalueen postitoiminnan erityisesti jakelun, Kiuru toteaa lehdessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme