Mainos
Mainos

Viestintäpalveluista eniten valituksia

Kuluttajat valittavat esimerkiksi puhelin- ja laajakaistapalveluista. Kuluttajaviraston johtajan mukaan osa yrittäjistä ei piittaa kaupankäynnin pelisäännöistä.

Kuluttajavirasto saa aiempaa enemmän ilmoituksia epäsopivasta markkinoinnista, sopimusehdoista ja perinnästä.

Kuluttajat tekivät näistä aiheista tammi-huhtikuussa yli 1300 ilmoitusta. Eniten valituksia tehtiin viestintäpalveluista kuten puhelin- ja laajakaista-asioista.

Kuluttajaviraston johtaja Anja Peltonen pitää huolestuttavana, että yritykset eivät läheskään aina noudata kuluttajansuojalaissa määriteltyjä kaupankäynnin perussääntöjä.

- Valtaosa meille soittavista kuluttajista on ihan oikealla asialla. Usein yritys itse voisi hoitaa sen asian kuntoon, jos kuuntelisi kuluttajan yhteydenoton. Joukossa näyttäisi olevan myös yrittäjiä, jotka eivät välitä pelisäännöistä, Peltonen sanoo.

Kuluttajavirasto kertoo laatineensa yritysten työn tueksi ohjeita ja tietopaketteja, joissa avataan kuluttajaoikeuden perusasioita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme