Mainos
Mainos

Viestintävirasto ja Posti sopuun postimaksuista

Viestintävirasto kehotti kesäkuussa 2004 Suomen Postia tarkistamaan kirjelähetysten ja postipakettien hinnoittelun perusteet.

Viestintävirasto ja Suomen Posti ovat päässeet sopuun kirjeiden ja pakettien hinnoittelun perusteista. Posti vetää Helsingin hallinto-oikeudesta pois kiistaa koskevan valituksensa.

Viestintävirasto kehotti kesäkuussa 2004 Suomen Postia tarkistamaan kirjelähetysten ja postipakettien hinnoittelun perusteet. Virasto ryhtyi selvittämään Postin hinnoittelua sen korotettua hintojaan kahdesti lyhyen ajan sisällä vuosina 2003-04.

Viestintäviraston mukaan kirjeistä ja paketeista perityt hinnat eivät olleet kohtuullisia eivätkä kustannuksiin sovitettuja.

Postin mukaan Viestintävirasto ei ottanut riittävästi laskuissaan huomioon postitoimipaikoista aiheutuvia kustannuksia. Posti muistuttaa, että sillä on lakiin perustuva velvoite muun muassa ylläpitää valtakunnallisesti viisipäiväistä jakelua sekä vähintään yhtä toimipaikkaa jokaisessa Suomen kunnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme