Mainos
Mainos

Vietetäänkö uuttavuottakin pelkän kynttilän valossa?

Moni suomalainen joutuu selviytymään sähköttä pahimmillaan koko viikon. Arvioiden mukaan osiin Lounais- ja Etelä-Suomea saadaan sähköjä odotella vielä päiviä.

Samanlainen tilanne on Itä-Suomessa, jossa on tällä hetkellä eniten sähköttömiä talouksia, yli 60 000. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan Sähkön alueella sähköverkko on kärsinyt vakavia rakenteellisia vaurioita.

– Meillä on katkennut pylväitä, ja pylväsrakenteita on jouduttu rakentamaan uudelleen. Tämä tietysti kestää pidempään kuin yksittäisten puiden poistaminen johtojen päältä, sanoo käyttöpäällikkö Mikko Leinonen.

Pohjois-Karjalan Sähkön tavoite on, että sähköt saataisiin kaikkiin talouksiin viikon loppuun mennessä.

– Olemme tietysti kiirehtineet korjaustöitä talven takia ja meillä on kaikki kapasiteetti maastossa. Kaikkemme teemme, Leinonen vakuuttaa.

Vaikka vakavien vikojen korjaaminen vie aikaa, linjojen päälle kaatuneet puut työllistävät vielä enemmän. Markkinointipäällikkö Ari Holopainen Savon Voimasta kertoo, että myrskytuhojen korjaamista hidastaa se, että myrsky teki tuhojaan varsin laajalla alueella.

– Tämä oli sellainen myrsky, joka meni laajalti läpi koko tämän alueen. Joudumme siksi liikkumaan todella paljon, kun vikapaikkoja korjataan, Holopainen sanoo.

Kaikkiaan 130 000 kotitaloutta on edelleen ilman sähköä ympäri maan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme