Mainos
Mainos

Vihapuheista syytetty kirkkoherra erosi virastaan

Espoon tuomiokapituli on myöntänyt eron Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molarille.

Molari erosi omasta pyynnöstään, mutta kolme viikkoa sitten tuomiokapituli määräsi Molarin pidätettäväksi virantoimituksesta. Syynä olivat Molarin vihamielisinä pidetyt puheet, jotka oli annettu kurinpitoasiamiehen käsiteltäväksi.

Tuomiokapituli totesi huhtikuussa kanteluiden johdosta antamassaan päätöksessä, että Molari on käyttänyt blogikirjoituksissaan epäasiallista, sopimatonta ja vihamielistä kieltä. Mm. vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet teki Molarista kantelun tämän kaukasialaisia koskevien puheiden takia. Molari väitti Kaukasiasta saapuvilla olevan yhteyksiä terrorismiin.

Molari itse on luonnehtinut kirjoituksiaan poliittiseksi satiiriksi.

Espoon tuomiokapitulin mukaan seurakunnan kannalta on kohtuutonta, että seurakunnan kirkkoherra ja ainoa pappi käyttäytyy moitittavalla tavalla. Molari ei tuomiokapitulin mukaan ole noudattanut hänelle aikaisemmin samanlaisin perustein määrättyä kurinpitorangaistusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme