Mainos
Mainos

Vihreä Lanka: Kokoomuksen ja PS:n kannattajilla yhteiset arvot

Perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajien arvomaailmoissa on paljon yhteistä, kirjoittaa Vihreä Lanka.

Arvotutkimuksen mukaan molempien puolueiden kannattajat ovat joustavia arvoiltaan, käytännönläheisiä ja valmiita muuttamaan periaatteitaan. Se voi helpottaa mahdollista hallitusyhteistyötä.

- Oma etu on tärkein. Kärjistäen sanottuna heistä on oleellisinta, että he voivat ajaa henkilöautolla töihin ilman pelkoa ruuhkamaksuista, luonnehtii Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen.

Taloustutkimuksen toteuttamassa tutkimuksessa eri puolueiden kannattajien arvoja selvitettiin ensimmäistä kertaa Suomessa valuegraphics-arvoanalyysillä. Analyysi ei mittaa ihmisen sijoittumista vasemmisto-oikeisto-akselilla vaan arvoja, jotka vaikuttavat käyttäytymiseen arjessa.

Tutkimuksessa selvisi, että sosiaalidemokraattien kannattajat ovat kaikista perinteikkäimpiä. Vihreiden ja Vasemmistoliiton kannattajien arvot ovat samankaltaisia, moderneja.

Keskustalaiset ovat myös perinteikkäitä: heille järjestys, säännöt ja vastuullisuus ovat tärkeitä.

Taloustutkimuksen kirjekyselyyn vastasi helmi-maaliskuussa 4000 aikuista suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme