Mainos
Mainos

HS: Lukukausimaksut lausuntokierrokselle

Hallituksen esitys lukukausimaksuista Eta-alueen ulkopuolelta tuleville korkeakouluopiskelijoille on lähtenyt lausuntokierrokselle keskiviikkona, kertoo Helsingin Sanomat.

Yliopistojen tulisi tuoreen esityksen mukaan ottaa käyttöön vähintään 4000 euron maksu lukuvuodessa EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille englanninkielisissä koulutusohjelmissa. Ylärajaa maksulle ei olisi.

Opetusministeri Krista Kiurun (sd.) avustajakunnasta kerrotaan Vihreän Langan mukaan, että vihreiden lähtö hallituksesta on mahdollistanut lukukausimaksuista keskustelun. Hallitus ei ole kuitenkaan vielä päättänyt, viekö se esityksen eduskuntaan asti. Niitä kannattaa lähinnä kokoomus ja vastustaa SDP.

Lausunnot esityksestä on jätettävä kolmen viikon kuluessa. Sen jälkeen hallituksella on kaksi viikkoa aikaa päättää, viekö se esityksen läpi.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme