Mainos
Mainos

Vihreä liitto epäröi helikopterihankintaa

Vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi asettaa varaumia Suomen puolustusvoimien helikopterihankinnalle.

Hassin mukaan vihreät eivät hyväksy helikopterien tilausvaltuuksia, ellei hankinnan lopullisesta laajuudesta, oheisjärjestelmistä ja hinnasta saada päteviä selvityksiä. Lisäksi puolue edellyttää hallitukselta periaatepäätöstä jalkaväkimiinoista luopumisesta.

Hassin mukaan vihreät eivät voi ainakaan allekirjoittaa avointa helikopterisekkiä - avointa piikkiä, jollaisen Ahon hallitus aikoinaan avasi Hornet-hankinnoille.
-Elämme aikaa, jona sotilaalliset uhkat ovat vähentyneet ja monet Euroopan maat vähentävät varustelumenojaan. Vihreiden mielestä ei ole mitään perustetta sille, että Suomi juuri nyt tekisi päätöksiä, jotka johtaisivat varustelumenojemme kasvuun, Hassi kirjoittaa.

Vihreät pitävät silti realiteettina, että Suomella tulee olemaan puolustusvoimat. Helikoptereita ei muutenkaan pidetä erityisen tuomittavana asejärjestelmänä muihin asetyyppeihin verrattuna.

Hassin oli määrä esittää helikopteriukaasi puolueen valtuuskunnassa Tampereella lauantaina. Flunssan vuoksi Hassi joutui kuitenkin jäämään kotiin ja valtuuskunnan puheenjohtaja Kimmo Louekari luki tekstin kokousväelle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme