Mainos
Mainos

Vihreä sähkö ei käy kaupaksi

Vihreä sähkö ei käy kaupaksi Suomessa. Vain alle kaksi prosenttia sähköstä myydään vihreänä. Kolmannes Suomen sähköstä tuotetaan kuitenkin uusiutuvalla energialla. Suomessa olisi tutkijoiden mukaan mahdollisuus nostaa vihreän sähkön osuutta huomattavasti nykyisestä.

Vaasan yliopiston tohtorin, Philip E. Lewisin mukaan sähkön tuottajat eivät usko vihreään sähköön ja siksi sitä ei juuri markkinoida. Hänen mielestä useimmat ihmiset eivät halua maksaa lisähintaa vain yhteisestä hyvästä.

Hinta ei kuitenkaan täysin selitä vihreän sähkön vähäistä käyttöä. Hinnoissa on eroja, mutta se ei ole ainut selitys käyttäjien vähyyteen.

Vaasan yliopiston tiedotuspäällikön Teemu Narvan mukaan monet vihreän sähkön käyttäjistä maksavat jopa 20 prosenttia vähemmän kuin tavallisen sähkön käyttäjät, keskiarvohinta vihreälle sähkölle on kuitenkin noin 15 - 20 % kalliimpaa kuin tavallinen sähkö.

Vihreää sähköä tuotetaan muun muassa tuuli- ja aurinkovoimalla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.06.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot