Mainos
Mainos

Vihreän vaalikansan tuki levinnyt usealle ehdokkaalle: "Edessä voi olla yllätys"

Vihreiden puoluekokouksessa Tampereella löytyy tukea useammalle ehdokkaalle. Kampanjointi kokouspaikalla on kuitenkin turhaa, sillä puheenjohtaja valitaan alkuviikosta päättyneellä jäsenäänestyksellä, jonka tulos julkistetaan iltapäivällä arviolta kahden aikaan.

Vihreät valitsee puheenjohtajansa siirtoäänivaalilla, jossa äänestäjät saavat listata ehdokkaat paremmuusjärjestykseen. Iitin vihreiden edustaja Jaana Lehtilä naureskeleekin, että vaalitapa on kiva, kun voi äänestää kaikkia ehdokkaita. Hän laittoi listansa kärkeen helsinkiläisen köyhyystutkijan Maria Ohisalon. Lehtilän mukaan edessä voi olla yllätys.

– Hän perustaa argumenttinsa kunnon tieteelliseen pohjaan ja on selkeä puheissaan. Hän on myös köyhyystutkijana syrjäytyneiden ja syrjäytettyjen puolella, Lehtilä perustelee.

Oulun vihreiden varapuheenjohtaja Henna Määttä laittoi myös oman äänestyslistansa kärkeen Ohisalon ja sen jälkeen ennakkosuosikkeina pidetyt kansanedustajat Emma Karin ja Touko Aallon.

– Ehdokkaat ovat myös todella samankaltaisia. Itse olen koulutustaustainen, joten varhaiskasvatuksen ja koulutuksen puolustaminen sekä tutkimukseen perustuva päätöksenteko ovat tärkeitä asioita, Määttä sanoo.

Pirkanmaan vihreiden puheenjohtaja Ville Hämäläinen on oman alueensa ehdokkaan, tamperelaisen kansanedustajan Olli-Poika Parviaisen kannattaja.

– Hän olisi maltillinen ja sovitteleva puheenjohtaja, hyvä neuvottelija. Kovin kisa on Emman (Kari) ja Toukon (Aalto) välillä, joka tapauksessa saadaan tosi hyvä puheenjohtaja.

Tavoitteena kannatuksen laajentaminen

Ville Hämäläinen sanoo, että väistyvän puheenjohtajan Ville Niinistön ärhäkäksi arvioitu tyyli on oppositiopuolueen puheenjohtajalta luontevaa. Hämäläinen sanoo, että hallituksessa sävy olisi varmasti erilainen.

Puheenjohtajavaalissa on ehdolla mainittujen ehdokkaiden lisäksi Krista Mikkonen ja Mika Flöjt.

Kaikki haastatellut vihreiden jäsenet uskovat, että puolueen kannatus nousee yhä jo ennätyslukemiin nousseista mielipidetiedustelujen luvuista.

– Kannatuksemme on hyvä yliopistokaupungeissa, mutta potentiaalia on muuallakin, kuten Nokialla nähtiin, Määttä arvioi.

Nokia on ollut perinteisesti punainen teollisuuskaupunki, jossa vihreät nousi kevään kuntavaaleissa suurimmaksi puolueeksi.

Ville Niinistö piti aiemmin päivällä tunteikkaan jäähyväispuheen. Katso koko puhe tältä videolta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme