Mainos
Mainos

Vihreät arvostelee virityksiä pääministerivaaleista

Presidentin valtaoikeuksista ei saa tulla keskeinen teema seuraavissa eduskuntavaaleissa, Vihreät sanovat.

Vihreä liitto on huolestunut suurten puolueiden yrityksistä tehdä eduskuntavaaleista pääministerivaalit. Eduskuntavaalien alla tulisi keskustella asioista, politiikan sisällöstä eikä niinkään henkilöistä, puoluehallitus opastaa.

Puoluehallitus on tyytyväinen presidentin vaalien alla käytyyn keskusteluun presidentin valtaoikeuksista ja presidentin roolista. SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma sen sijaan saa pyyhkeitä arviostaan, että näistä valtaoikeuksista tulisi keskeinen vaaliteema seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Puheenjohtaja Tarja Cronbergin mukaan on vaikea kuvitella, että juuri presidentin valtaoikeudet olisi se tekijä, jonka perusteella kansalaiset valitsisivat ketä henkilöä tai mitä puoluetta he äänestävät eduskuntavaaleissa.

- On myös todennäköistä, että nyt ajankohtainen kriisinhallintalakikiista ja perustuslakikysymys on ratkaistu jo hyvissä ajoin ennen seuraavia eduskuntavaaleja, hän ennustaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme