Mainos
Mainos

Vihreät: Asuntokeskustelu takertunut yksityiskohtiin

Vihreät arvostelevat asuntokeskustelua yksityiskohtien näpertelystä, kun kannanotoissa on keskitytty pelkästään asuntolainojen korkovähennysoikeuden kaventamiseen.

-Korkovähennys on asuntopolitiikan kokonaisuudessa yksi mahdollinen keino, mutta sitä ei pidä tarkastella erillään asuntopoliittisten toimien kokonaisuudesta, jonka sisältö on monilta osiltaan selkiytymätön, Vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla Anttila korostavat tiedotteessaan. Hassin ja Anttilan mukaan toimenpiteitä tarvitaan sekä tarjonta- että kysyntäpuolella. Asuntopulaan vaikutetaan mm. aluepolitiikalla ja kaavoituksella. Kuntien tulisi varmistaa nykyistä jämäkämmin, että asunnoille kaavoitetut tontit todella rakennetaan viivytyksittä.

Asunnon ostajan verovähennysoikeuden lisäksi pitäisi puuttua myyjänkin osuuteen mm. myyntivoittoa ja pääomavoittoa verottamalla, Anttila ja Hassi katsovat. He muistuttavat, että asuntopulaan vaikuttavat olennaisesti sosiaalinen asuntotuotanto, yksityisten vuokra-asuntojen saaminen markkinoille sekä asumistukien muodot.

-Suomalainen asuminen on edelleen liian painottunut omistusasumiseen. Jatkossa on yhä enemmän syytä kehittää asumisen tukemista, ei omistamisen tukemista, Hassi ja Anttila vaativat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot