Mainos
Mainos

Vihreät avasi presidenttipelin

Vihreät nimeää ensimmäisenä puolueena oman presidenttiehdokkaansa tulevana viikonloppuna.

Kansanedustaja Pekka Haaviston kansalaisvaltuuskunta julkistettiin tänään ja Haavisto asetetaan virallisesti ehdolle viikonlopun puoluekokouksessa.

Presidenttiehdokas uskoo, että vaaleista ei selvitä yhdellä kierroksella.

– Suomalaiset on niin ovelia, että ketään ei päästetä kovin helposti presidentin virkaan. Sitä punnitaan ja pohditaan ja kukaan ei mene heittämällä läpi, Haavisto toteaa.

Haaviston mukaan hänen vahvuutensa on kansainvälisyys. Ulkopoliitikan painopisteenä olisivat suhteet kehittyviin talouksiin.

Haavisto toivoo, että hänen parisuhteensa miehen kanssa ei vaikuta ihmisten äänestyspäätökseen puoleen tai toiseen.

– En toivo, että se on kellekään positiivinen tekijä tai negatiivinen tekijä. Presidentiksi valitaan henkilö, ei perhettä tai puolisoa.

Haavistolla on tukijoukoissaan paljon tunnettuja nimiä: kirjailija Sofi Oksanen, valmentaja Atik Ismail, jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen, laulaja Paula Vesala ja muusikko, runoilija AW Yrjänä.

Muut puolueet nimeävät ehdokkaitaan syksyllä

Presidenttipeli pääsee kunnolla vauhtiin vasta syksyllä, kun muut puolueet vahvistavat virallisesti omat ehdokkaansa. Sauli Niinistön viesti oli tänään MTV3:n uutisille tuttu: päätös on jo tehty, mutta ratkaisusta hän kertoo myöhemmin.

SDP:ssä suostumuksensa jäsenvaaliin ovat antaneet Liisa Jaakonsaari, Ilkka Kantola ja Lasse Lehtinen. Eero Heinäluomalla on harkintavaihe menossa. Puoluetoimistolle on esitetty jo 17 eri nimeä, joita toivotaan ehdolle.

Keskustassa Paavo Väyrynen on jo ilmoittautunut mukaan presidenttipeliin. Seppo Kääriäinen on luvannut harkita ehdokaspyyntöä kohteliaasti elokuun loppuun asti. Keskustan ehdokkaaksi toivotaan myös puheenjohtaja Mari Kiviniemeä tai komissaari Olli Rehniä.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 8.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme