Mainos
Mainos

Vihreät ei kannata kerjäyskieltoa

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö eivät kannata kerjäämisen kieltävää lakia.

Sinnemäki ja Niinistö pitävät tärkeänä, että ongelmien piilottamisen sijaan aletaan puhua todellisesta ongelmasta - köyhyydestä. Heidän mukaansa Itä-Euroopan romanit kuuluvat useassa maassa vähemmistöön, joka jää yhteiskunnan tukiverkkojen ulkopuolelle.

- Kerjäämisen kieltäminen ei ole tehokas keino vähentää rikollisuutta tai kerjääviin ihmisiin kohdistuvaa hyväksikäyttöä. Esimerkiksi koronkiskontaan tai ihmiskauppaepäilyksiin on puututtava poliisi- ja viranomaisvoimin, sanoo Vihreiden puheenjohtaja Sinnemäki.

Vihreiden mielestä Euroopan unionille tulisi nimetä romaniasioiden erityislähettiläs. Lähettiläs voisi neuvotella toimenpiteistä romanien aseman parantamiseksi apunaan EU:n rakennerahastot, joita voitaisiin kohdistaa aikaisempaa enemmän tähän tarkoitukseen.

- Meidän on löydettävä keinot, joilla romaneille turvataan elämän perusedellytykset kuten koulutus, terveydenhuolto ja inhimilliset asumisolot, huomauttaa Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Niinistö.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot