Mainos
Mainos

"Vihreät eivät ole valmistautuneet oppositiotaipaleeseen"

Vihreät puhkuivat tänään Iisalmessa uskoa siihen, että puolueella on mahdollisuudet menestyä huhtikuun eduskuntavaaleissa. Gallupluvut eivät näyttäneet säikyttäneen puolueväkeä tai epätoivon merkkejä ei ainakaan paljastettu ulospäin.

- Tavoitteemme on vaalivoitto ja 20 kansanedustajaa. Se on kunnianhimoinen tavoite, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet sen saavuttamiseen, puheenjohtaja Anni Sinnemäki lausui puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

Yli 10 prosentin lukemaan on Ylen uusimman mielipidemittauksen valossa matkaa. Vihreitä kannattaa 8,5 prosenttia kyselyyn vastanneista eli saman verran kuin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Laskua tammikuusta on 0,7 prosenttia.

Sinnemäki on sanonut, että vihreät lähtevät seuraavaan hallitukseen vain, jos puolue saa eduskuntavaaleissa aiempaa vahvemman tuen. Siihen ei ole kuitenkaan herunut selkeää vastausta, kuinka suuri prosentuaalisen kasvun pitää olla ja tarkoittaako vankempi tuki myös kansanedustajien määrän kasvua, jotta hallitusneuvotteluihin voitaisiin lähteä.

"Helpompi hallituskumppani kuin perussuomalaiset"

Kun vihreiden kannatuslukujen ohella otetaan huomioon perussuomalaisten hurja gallupmenestys ja ilmoitukset siitä, etteivät mainitut kaksi puoluetta mahdu samaan hallitukseen, herää kysymys, valmistaudutaanko vihreissä henkisesti oppositiotaipaleeseen.

- Emme me ole valmistautuneet oppositiotaipaleeseen, puoluesihteeri Panu Laturi kiistää.

Hän tähdensi, että vaaleihin on aikaa reilut 50 päivää, todellisten perussuomalaisten äänestäjien määrää on hankala arvioida ja viimeiset päivät ratkaisevat lopputuloksen.

- Jos katsotaan kolmea suurta puoluetta, uskon, että me olemme helpompi hallituskumppani kuin perussuomalaiset, Laturi sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme