Mainos
Mainos

Vihreät hallitusneuvotteluihin, jos kannatus nousee

Vihreiden puheenjohtaja turvautui lauantaina uhkakuviin patistellessaan omiaan vaalityöhön.

Anni Sinnemäki sanoi puolueväkensä vaalikoulutustilaisuudessa, että vihreät lähtevät seuraavaan hallitukseen vain, jos puolue saa kevään eduskuntavaaleissa aiempaa vahvemman tuen.

- Olen itse linjannut, että voimme lähteä hallitusneuvotteluihin, jos kannatuksemme on vaaleissa kasvanut, Sinnemäki sanoi.

Puheenjohtaja ei halunnut täsmentää, tarkoittaako tämä sitä, että myös valittujen kansanedustajien määrän pitää kasvaa. Pienet kannatusmuutokset eivät välttämättä näy kansanedustajien määrässä.

- En rupea siitä hiuksia halkomaan, mutta on selvää, meillä on mahdollisuus neuvotella hyvästä hallitusohjelmasta vain silloin, jos painoarvomme on kasvanut vaaleissa.

Mielipidemittauksissa puolueen kannatus on vaalien lähestyessä pudonnut tämän vaalikauden huippulukemista. Viime vaalien tuloksen yläpuolella kuitenkin ollaan.

Epärehellinen lupaus

Sinnemäki arvosteli kokoomuksen tuoreita veroehdotuksia. Ne kasvattaisivat hänen mielestään tuloeroja ja johtaisivat leikkauksiin hyvinvointipalveluissa.

- On epärehellistä luvata, että vähäosaisimpien etuja ei leikata, kun kuitenkin ollaan näköjään valmiita siihen, että tuloerot kasvavat.

Sinnemäen mielestä tulevan hallituksen pitää sitoutua kaventamaan tuloeroja. Konkreettisia kynnyskysymyksiä hän ei halunnut lyödä pöytään.

- Verotuloja pitää kerätä enemmän kuin nyt, ja veroratkaisuilla pitää tasata tuloeroja. Lisäksi vihreää verouudistusta pitää jatkaa. Ne ovat meille välttämättömiä asioita hallitusohjelmassa.

Kytkökset ja lobbarit julki

Puoluesihteeri Panu Laturi lupasi, että kaikki ehdokkaat kertovat nettisivuillaan ennakkoon kampanjansa tuloista ja menoista. Saman tekevät piirijärjestöt ja mahdollisesti myös muut yhdistykset.

Laturi haastoi muut puolueet tekemään samoin ja patisteli niitä myös kertomaan äänestäjilleen, millaisia sidoksia niillä on erilaisiin etujärjestöihin ja lobbareihin.

Tilaisuudessa kävi ilmi, että vihreiden omissa järjestelytaidoissa on vielä hieman paranneltavaa. Kasvissyöjien pettymykseksi aamukahvilla oli tarjolla vain kinkkusämpylöitä. Järjestäjät pyytelivät anteeksi ja lupasivat, ettei tämä toistu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme