Mainos
Mainos

Vihreät haluaa perusturvaan sadan euron korotuksen

Vihreät haluaa perusturvaan 100 euron korotuksen kuussa. Korotus tulisi työttömyysturvaan, vanhempainpäivärahoihin, sairauspäivärahaan ja kuntoutusrahaan.

Puolue purkaisi väliaikaisesti kytköksen perusturvan ja ansiosidonnaisen turvan väliltä. Ansioturvaa ei siis nostettaisi samaan aikaan perusturvan tasokorotusten kanssa.

Vihreiden mukaan muutosten kustannukset julkiselle taloudelle olisivat noin 120 miljoonaa euroa. Ilman kytköksen purkamista hinta olisi arviolta 195 miljoonaa.

– Perusturvaa on välttämätöntä nostaa, jotta myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevat pysyisivät yhteiskunnassa mukana. Toimeentulotuen alkuperäinen tarkoitus oli olla kriisiapua, ja sellaiseksi se pitäisi nyt palauttaa, sanoo professori ja köyhyystutkija Heikki Hiilamo. Hän on vihreiden ehdokkaana ensi kuun eduskuntavaaleissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot