Mainos
Mainos

Vihreät haluaa pysyvän enemmistön Portugali-tuelle

Vihreät tukevat Portugalin tukipakettia, jos sen taakse löytyy eduskunnan pysyvä enemmistö, sanoo vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö. Hän edustaa vihreitä tukiratkaisusta neuvottelevassa ryhmässä.

Niinistön mukaan tämä tarkoittaa, että tulevan hallituksen pohjan on esitettävä tukipakettia, Hänen mielestään olisi parlamentarismin kannalta erikoista, jos isoja talous- ja eurooppapoliittisia linjauksia tekevä tuleva hallitus ei ensiksi ilmoittaisi kantaansa.

- Me haluamme, että tämä liitetään siihen kokonaisuuteen, minkälaista politiikkaa seuraavina vuosina aiotaan tehdä ja sen enemmistön, joka sitä politiikkaa aikoo toteuttaa, on oltava tässä tehtävään ratkaisuun sitoutunut, Niinistö sanoi vihreiden eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen.

Niinistö korostaa, että tukiratkaisussa on oltava tiukat ehdot, jotka ovat linjassa aikaisempien ratkaisujen kanssa. Hän näkisi mielellään myös euron ulkopuolisten maiden olevan mukana aiempaa suuremmalla maksuosuudella.

Vasemmistoliitto: Täysistunto päättää lopullisesti

Vasemmistoliitto painottaa, että varsinainen päätös Portugalin tukemisesta ja vakausjärjestelyistä kuuluu eduskunnan täysistunnolle.

Puolue ilmoittaa tiedotteessaan, ettei se hyväksy asiassa minkäänlaisten ohituskaistojen käyttöä.

Jyrki Kataisen käynnistämissä neuvotteluissa vasemmistoliittoa edustaa puheenjohtaja Paavo

Arhinmäki, joka on myös puolueen jäsen suuressa valiokunnassa.

Vasemmistoliitto ei SDP:n tavoin näe ongelmaa siinä, että puolueiden eduskuntaryhmät lähtevät muodostamaan kantaansa ilman esitystä edelliseltä hallitukselta eli toimitusministeristöltä.

-Eduskuntaryhmät muutenkin joutuvat asian päättämään, koska oikea lopullisen päätöksenteon paikka on täysistuntosali. On järkeenkäypää, että ryhmät käsittelevät ja muodostavat kannan, riippumatta siitä, onko se täysistunnossa vai jossain muualla, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.

Vasemmistoliitto vastustaa niin Portugalin tukemista kuin väliaikaista ja pysyvää vakausvälinettäkin, koska pankkeja ja sijoittajia ei ole pantu riittävästi vastuuseen ongelmista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme