Mainos
Mainos

Vihreät haluavat ratkaisuja metsäkiistoille

Vihreät haluavat ratkaista metsäkiistat Metsähallituksen uudistuksella. Metsähallitus on viime vuosina ollut keskeinen metsäkiistojen osapuoli.

Vihreät ehdottavat suojelunarvoisten metsien siirtämistä ympäristöministeriön alaisuuteen. Talousmetsien hoito voidaan joko yhtiöittää hyvin hoidettuun valtionyhtiöön tai jättää maa- ja metsätalousministeriön alaisuuteen.

- Vanhat ja muuten arvokkaat valtion metsät tulee jättää tulostavoitteiden ulkopuolelle, Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg esittää.

Ympäristön kannalta ongelmaksi on muodostunut, että Metsähallituksen luonnonsuojelupuolen tavoitteet jäävät helposti taloudellisesta tuloksesta vastaavan Metsätalousosaston jalkoihin valtionmaiden käytöstä päätettäessä.

Valtio omistaa noin neljäsosan Suomen metsätalousmaasta, noin 8,8 miljoonaa hehtaaria, joista lähes kaikki on Metsähallituksen hallinnassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot